ΚΕΝΤΡΙΚΟ: 210 5766 931, 210 5729 126 / ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: 210 2812 721 zahad@otenet.gr
Εάν επιλέξετε να τοποθετήσετε μασιφ ξυλεια στην ανακαίνιση του σπιτιού σας τότε να είστε σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσετε. Η πριστή ξυλεια δίνει στο σπίτι μια ζεστασιά και μια οικεία ατμόσφαιρα που δεν θα σας την προσφέρει κανένα άλλο υλικό. Πολλοί θεωρούν ότι και με νοβοπάν η μελαμίνη θα καταφέρουν να έχουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα ανακαίνισης στο σπίτι τους. Αυτό όμως είναι πέρα για περα ανέφικτο. Εάν δεν επιλέξετε το γνήσιο μασίφ ξύλο δεν θα μπορέσετε ποτέ να περηφανευθειτε ότι καταφέρατε ποιοτική ανακαίνιση.

Μασιφ ξυλεία η μελαμινες

Η επιλογή της μελανίνης δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μασίφ ξυλεια. Πολλοί βλέπουν στο ίντερνετ την επιφάνεια από μελαμίνη και τη συγκρίνουν με μια επιφάνεια από πριστή ξυλεια. Εάν το δούμε ως εικόνα τότε η διαφορά είναι ασήμαντη. Όταν όμως πάτε να το χρησιμοποιήσετε, να το ακουμπήσετε και να τοποθετήσετε πράγματα πάνω στην ξύλινη επιφάνεια τότε η κατάσταση αλλάζει δραματικά. Όταν χτυπήσετε με το χέρι σας την επιφάνεια από μελαμίνη ων τότε θα έχετε την αίσθηση του κουφιου, του χάρτινου. Αντίθετα εάν χτυπήσετε το χέρι σας πάνω σε ένα κομμάτι από μασίφ ξύλο τότε θα νιώσετε την πραγματική ποιότητα που δίνει η σταθερή και συμπαγής ξύλινη κατασκευή. Αυτό ακριβώς είναι η πριστή ξυλεία. Γι'αυτό όλοι αποφεύγουν τις μελαμίνες. Ο μοναδικός λόγος για να επιλέξετε μελαμίνη είναι το χαμηλό κόστος. Σε επίπεδο ποιότητας, στιβαρότητας, αρχοντιάς και ζεστασιάς που δίνει στο χώρο, η μελαμίνη είναι πολύ κατώτερη από τη μασίφ ξυλεία.

Νοβοπάν η μασιφ ξυλεία

Το νοβοπαν αποτελεί άλλη μια επιλογή στην οποία καταλήγουν όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν το κόστος της αγοράς πριστης ξυλείας. Σαφώς και το κόστος του νοβοπάν είναι πολύ χαμηλότερο από το κόστος αγοράς της γνήσιας μασιφ ξυλείας. Είναι όμως σημαντικό να τονίσουμε ότι η χαμηλότερη τιμή συνοδεύεται από ασύγκριτα χαμηλότερη ποιότητα. Σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να συγκριθεί η ποιότητα της ξύλινης κατασκευής με μια αντίστοιχη κατασκευή από νοβοπάν. Όλες οι εναλλακτικές που χρησιμοποιούνται στην αγορά είναι κατώτερες από το κανονικό ξύλο. Το ίδιο ισχύει και για το νοβοπάν. Εάν θέλετε ποιότητα στις ξύλινες κατασκευές θα πρέπει να αποφύγετε το νοβοπάν και να προτιμησετε τη μασίφ ξυλεία.

Σύγκριση mdf με πριστή ξυλεία

Είναι γεγονός ότι η πριστή ξυλεία δεν έχει και τόσο χαμηλό κόστος. Γι'αυτό πολλοί την αποφεύγουν και πηγαίνουν σε υποδεέστερες ποιοτικά επιλογές όπως για παράδειγμα το mdf. Εδώ όμως να τονίσουμε ότι την κατασκευή από mdf ,δεν θα μπορέσετε να την έχετε τόσα πολλά χρόνια όσο μια κατασκευή από μασίφ ξυλεία. Και για να μιλήσουμε με οικονομικούς όρους, εάν η κατασκευή από mdf καταστραφεί δύο φορές τότε ουσιαστικά θα πρέπει να την αντικαταστήσετε. Άρα θα την πληρώσετε δύο φορές. Συνεπώς για να πείτε ότι η ξύλινη κατασκευή έχει υψηλή τιμή θα πρέπει να τη συγκρίνετε με το διπλάσιο της τιμής του mdf. Κάνοντας το άθροισμα βγάζουμε το συμπέρασμα οτι το κόστος που θα πληρώσουμε σε βάθος δεκαετίας θα είναι μεγαλύτερο εάν επιλέξουμε mdf πάρα εάν επιλέξουμε μασίφ ξύλο. Με άλλα λόγια η μασιφ ξυλεια αποτελεί την οικονομικότερη επιλογή. Για να κάνουμε ανακεφαλαίωση και να συνοψίσουμε και για να αποφύγουμε τον κίνδυνο να γίνουμε γραφικοί, επιγραμματικά καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα. Βραχυπρόθεσμα το mdf είναι οικονομικότερο. Μακροπρόθεσμα όμως η επιλογή πριστης ξυλειας θα σας οδηγήσει σε μεγαλύτερη οικονομία.

Μασιφ ξυλεια η κόντρα πλακέ

Μία εναλλακτική ακόμα είναι το κόντρα πλακέ. Πολλοί βλέπουν το κόντρα πλακέ το οποίο σε εμφάνιση είναι πολύ ωραίο και θέλουν να το βάλουν στις ξύλινες κατασκευές στο σπίτι τους αντί για τη μασιφ ξυλεία.

Μασίφ ξυλεια στα εσωτερικά κουφώματα

Επίσης ένα από τα σημεία του σπιτιού μας το οποίο φθείρεται πολύ συχνά είναι τα εσωτερικά κουφώματα. Η φθορά των εσωτερικών κουφωμάτων οφείλονται σε πολλούς παράγοντες. Πολλές φορές στηριζόμαστε και τα ακουμπάμε πάνω σε αυτά. κάποιες φορές ενδέχεται να κοπανήσω με την πόρτα και να προκαλέσουν φθορά στο κούφωμα. Η μασίφ ξυλεία είναι το υλικό που θα παρουσιάσει τις λιγότερες φορές. για παράδειγμα Εάν το κούφωμα ήταν κατασκευασμένο από μελαμίνη ή από νοβοπάν ή από κόντρα πλακέ τότε η φθορά θα έχει συμβεί στο 1/5 του χρόνου. Χαρακτηριστική περίπτωση φθοράς επίσης για να τον έχουμε κατοικίδια στο σπίτι και πάνε και τρίβονται πάνω στα κουφώματα. Η επιλογή μασίφ ξυλείας στα εξωτερικά κουφώματα θα δώσει πολύ μεγαλύτερο χρόνο ζωής σε αυτά. Όσους ξυλουργούς και να ρωτήσετε θα είναι πολύ δύσκολο να βρείτε καταξιωμένο επαγγελματία που να μη σας προτείνει πριστή ξυλεία για τα κουφώματα στο εσωτερικό του σπιτιού σας. ο μάστορας και ο επαγγελματίας του ξύλου ξέρουν πάρα πολύ καλά πόσο ανθεκτικό υλικό είναι το ποιοτικό γνήσιο μασίφ ξύλο και πόσο μεγάλη θα είναι η διάρκειά τους στο χρόνο. για αυτό το λόγο όλοι οι έμπειροι τεχνίτες επιλέγουν να τοποθετήσουν μασίφ ξύλο εάν θέλουν να παραδώσουν ποιοτικά εσωτερικά κουφώματα. Για να παραμείνει η αθάνατη στο χρόνο η κατασκευή εσωτερικών κουφωμάτων η επιλογή της πριστης ξυλειας αποτελεί μονόδρομο.

Πατώματα από πριστή ξυλεία

Ένα άλλο σημείο του σπιτιού μας το οποίο παίρνει αρχοντιά από την επιλογή μασίφ ξυλείας είναι τα πατώματα. Οταν μπαίνετε σε ένα χώρο το δάπεδο στο οποίο πατάτε σας δίνει μία από τις σημαντικότερες αισθήσεις του κατά πόσο μπαίνετε σε καλοδιατηρημένο χώρο ή σε παρακείμενο χώρο. τα πατώματα από πριστή ξυλεία δεν είναι στο σπίτι μία ισχυρή αίσθηση αρχοντιάς αλλά και σιγουριάς. Επίσης εδώ να τονίσουμε ότι το ξύλο είναι το πιο ζεστό υλικό και σας κάνει να νιώθετε πολύ πιο οικεία όταν στο σπίτι σας έχετε πατώματα από πριστή ξυλεία. όλοι μας ξέρουμε πάρα πολύ καλά το πόσο εύκολο είναι να φθαρεί ένα πάτωμα. Μπορεί για παράδειγμα να πατήσουμε λίγο πιο δυνατά το τακούνι στο δάπεδο και να προκαλέσει φθορά. οι συνηθισμένες περιπτώσεις φθοράς στα πατώματα είναι όταν πέσει ένα βαρύ αντικείμενο για παράδειγμα ένα κομπιούτερ η μία συσκευή όπως π.χ. μία κατσαρόλα. Η πτώση αυτού του αντικειμένου προκαλεί φθορά στο πάτωμα. εάν το πάτωμα είναι κατασκευασμένο από μασίφ ξυλεία τότε η φθορά θα είναι ασήμαντη και ενδεχομένως να μην είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Οταν όμως το πάτωμα είναι κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ ή από νοβοπάν τότε η φορά θα είναι πολύ έντονη και ενδεχομένως καταστροφική. για να το πούμε με απλά λόγια εάν σας πέσει μία κατσαρόλα από την κουζίνα και χτύπησε με δύναμη πάνω στο ξύλινο πάτωμα τότε έχουμε δύο ενδεχόμενα.

Πάτωμα κατασκευασμένο από μασίφ ξυλεία

Εάν το πάτωμα είναι κατασκευασμένο από μασίφ ξυλεία τότε η κατσαρόλα θα αφήσει ένα μικρό σημαδάκι. Το οποίο θα φύγει με την πάροδο του χρόνου. Εάν όμως το πάτωμα είναι κατασκευασμένο από εναλλακτικά υλικά όπως για παράδειγμα από το νοβοπάν ή ακόμα χειρότερα από κόντρα πλακέ. Τότε η πτώση της κατσαρόλας θα προκαλέσει ρωγμές στο πάτωμα. Για να πούμε με απλά λόγια θα ανοίξει τρύπα και θα καταστραφεί και θα πρέπει να αλλαχθεί όλο το πάτωμα. Καταλαβαίνουμε τώρα πόσο μεγάλη οικονομία κάνουμε στο σπίτι μας επιλέγοντας μασίφ ξυλεία για τα πατώματα μας.

Πορτάκια κουζίνας με μασιφ ξύλο

Εάν έχει τύχει να μπείτε σε κουζίνα Καινούργιου σπιτιού ή σε σπίτι στο οποίο έγινε ανακαίνιση κουζίνας τότε θα εντυπωσιαστείτε από τα πορτάκια κουζίνας. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στα πορτάκια κουζίνας στην καινούργια κουζινα έχουν μηχανισμούς μπλουμ. Επίσης έχουν και φρένα με τα οποία εμποδίζεται το χτύπημα του ξύλου. Με δυο λόγια με τους μηχανισμούς αυτούς δεν επιτρέπεται να κοπανήσω το ένα ξύλο πάνω στο άλλο. Αυτή η αίσθηση είναι καταπληκτική. Το κομβικό σημείο όμως το οποίο θα διαχωρίσει μία προκατασκευασμένη κουζίνα από μία ποιοτική κουζίνα είναι τα ξύλινα πορτάκια από μασίφ ξύλο. Όταν πρόκειται να κάνετε ανακαίνιση κουζίνας θα πρέπει να επιμείνετε στην επιλογή του ξύλου. εάν επιλέξετε να τοποθετήσετε πορτάκια κουζίνας από μασίφ ξύλο τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα διατηρήσετε την κουζίνα σας αθάνατη για πολλές δεκαετίες. το κύριο χαρακτηριστικό της ξυλείας πέρα από τη ζεστασιά που προσφέρει είναι ότι παραμένει αναλλοίωτο και αθάνατο στο χρόνο. Δεν μιλάμε βέβαια για οποιαδήποτε προϊόντα ξυλείας. Εδώ αναφερόμαστε με σαφήνεια στην περίπτωση που επιλέξουμε να τοποθετήσουμε μασίφ ξυλεία στα πορτάκια κουζίνας.

Γιατί να επιλέξω μασίφ ξυλεια

Κλείνοντας αυτό το άρθρο πιστεύουμε ότι ήδη έχετε καταλάβει για ποιο λόγο να επιλέξετε μασίφ ξυλεία όταν κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας. Ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος για τον οποίο θα κάνετε αυτή την επιλογή είναι η αντοχή στο χρόνο. Τα υλικά που είναι κατασκευασμένο από μασίφ ξυλεία πολύ σπάνια θα παρουσίαζαν φθορά με την πάροδο του χρόνου. Θα τολμούσαμε να πούμε ότι τα υλικά αυτά χαρακτηρίζονται ως αθάνατα. ο δεύτερος λόγος που συνιστούμε την πριστή ξυλεία για την ανακαίνιση του σπιτιού είναι η ζεστασιά που προσφέρει στο σπίτι.
μασιφ ξυλεία

μασιφ ξυλεία

Ενα δωμάτιο με ξύλινα κουφώματα ξύλινα πατώματα ή ξύλινα πορτάκια στις ντουλάπες ή στα ντουλάπια από που είναι η πολύ μεγάλη οικειότητα και καταπληκτική αίσθηση ζεστασιάς. Αυτό το συναίσθημα δεν ανταλλάσσεται με τίποτα. όσοι κάνετε την επιλογή πριστης ξυλειας για κάποιο στοιχείο της ανακαίνισης του σπιτιού σας είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσετε και σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του σπιτιού. Οποιος το έκανε μία φορά ξέρει ότι θα πρέπει να μην αλλάξει ποτέ την επιλογή του. Τώρα και εσείς ξέρετε για ποιο λόγο να επιλέξετε μασίφ ξυλεία.

Στην έδρα του μέχρι τώρα υποκαταστήματος μας:

12ο χλμ Αθηνών - Λαμίας, Μεταμόρφωση, Παράδρομος Εθνικής, Γέφυρα Μεταμόρφωσης. 

You have Successfully Subscribed!